Skip to main content

SharePoint 2013 : Unique edit permissions not working

An error message "Server unable to process the request" is displayed when a user with unique permissions on a list tries to update a list item.

This issue sometimes occurs in a Site Collection, however the exact error is unknown.

A workaround is to create a permission level on the site collection which consists of the following:

  • User remote interfaces (Use SOAP, Web DAV, or SharePoint Designer 2010 interfaces to access the Web site)
  • Open(Open a Web site, list, or folder to access items inside that container).
Assign this new permission level at site collection and site level to the users requiring unique permissions.

The users will now be able to edit the list items.

Comments

Popular posts from this blog

OWA not working after security update

Office web apps for SharePoint 2013 not working after security updates / server patching. After installation of the following security patches, OWA stopped working there by causing issues with SharePoint 2013. Details of ULS logs are provided below. FarmStateReplicator.exe (0x0CD8) Office Web Apps Farm State Error when trying to connect to Farm State Manager service: System.ServiceModel.EndpointNotFoundException: There was no endpoint listening at http:// /farmstatemanager/FarmStateManager.svc that could accept the message. This is often caused by an incorrect address or SOAP action. See InnerException, if present, for more details. ---> System.Net.WebException: Unable to connect to the remote server ---> System.Net.Sockets.SocketException: No connection could be made because the target machine actively refused it at System.Net.Sockets.Socket.DoConnect(EndPoint endPointSnapshot, SocketAddress socketAddress) at System.Net.ServicePoint.ConnectSocketInternal

SharePoint 2013 workflow : The server was unable to process the request

Here, I received another SharePoint 2013 workflow error. This time the workflow was not able to send emails and the following error was being shown Retrying last request. Next attempt scheduled in less than one minute. Details of last request: HTTP Unauthorized to http://sitename/_vti_bin/client.svc/web/lists/getbyid(guid'guid') Correlation Id: id Instance Id: id Fortunately I came across this post which gave me the answer http://sharepoint.stackexchange.com/questions/89101/failed-to-retrieve-the-com-class-factory-for-component-with-clsid-sp-sprequest Solution 1: In InetMgr, go to advanced settings for Security Token Service Application Pool and change "Load User Profile" to true. Recycle application pool. Reason 2 and Solution 2 : There could be another reason for this error. The workflow authentication can fail if the user executing the workflow (this will be the user initiating the workflow) is given permission through active directory group and the co

Sharepoint 2013 Workflow - something went wrong

When I try to run a worflow created using SharePoint 2013 designer, I get the following error: "Something went wrong. To try again, reload the page and then start the workflow." Resolution: Restart these services: Service Bus Gateway Service Bus Message Broker Edit the workflow in designer and republish. ULS logs for reference: Request Management High Reached maximum number of failed machines based on ping results for this routing group Request Management Medium Mapping URI from 'http://siteCollection:80/_vti_bin/client.svc/ProcessQuery' to 'http://<SPAppServer>_vti_bin/client.svc/ProcessQuery' Logging Correlation Data Medium Name=Request (POST:http://siteCollection/_vti_bin/client.svc/ProcessQuery) Authentication Authorization Medium Non-OAuth request. IsAuthenticated=True, UserIdentityName=0#.w|<userLoginName>, ClaimsCount=25 CSOM Medium Begin CSOM Request ManagedThreadId=103, NativeThreadId=11660 Logging Corre