Wednesday, October 29, 2014

Error while starting VM - Failed to allocate resources while connecting to a virtual network

Solution:

Change Network Adapter settings for the virtual machine to "Not Connected", start the VM and change the network adapter to the default one.

Error Details:

[Window Title]
Virtual Machine Connection

[Main Instruction]
The application encountered an error while attempting to change the state of 'machine_name'.

[Content]
'machine_name' failed to start.

Synthetic Ethernet Port (Instance ID GUID): Error 'The specified network resource or device is no longer available.'.

Failed to allocate resources while connecting to a virtual network.

[Expanded Information]
'machine_name' failed to start. (Virtual machine ID GUID)

'machine_name' Synthetic Ethernet Port: Failed to finish reserving resources with Error 'The specified network resource or device is no longer available.' (0x80070037). (Virtual machine ID GUID)

'machine_name' failed to allocate resources while connecting to a virtual network: The specified network resource or device is no longer available. (0x80070037) (Virtual Machine ID GUID)

[V] See details  [Close]

Thursday, October 23, 2014

HTML Link button


WRONG:
<a href="https://www.blogger.com/nextpage.html"><button>NEXT PAGE</button></a>

 RIGHT:
<form action="/nextpage.html" method="get"> <buttontype submit="">NEXT PAGE</buttontype></form>

Thursday, October 16, 2014

Excel Power Query : Unable to sign in to SharePoint on premises site

Quick tip: If you are using a computer not connected to a domain and accessing a site which requires domain credentials, you will need to set up windows credentials from control panel.



Thursday, October 9, 2014

Quick Gains for SP Development

For ensuring that SP Context is initialized before calling a Javascript.

$(document).ready(function () {
    SP.SOD.executeFunc('sp.js', 'SP.ClientContext', function () {
        //Your code here
    });
});

Thursday, October 2, 2014

SharePoint 2013 - Quick edit disabled in list or document library

Recently had an issue where the quick edit button on the document library ribbon menu was disabled or grayed out.

Initially i suspected
Turns out that there is a setting in the advanced settings to enable it.